Blog pentru viata! Viata plina de idei!

Stiinta de a ramane tu însuti în împrejurari care te depasesc se învata!

Auzim peste tot..”imi place sa traiesc”, “iubesc viata”, “urasc viata”, “vreau sa mor”. Viata poate fi si buna si rea. Poate fi si dulce si amara. Poti fi un norocos sau poti fi un ghinionist. Desi norocul nu vine singur, ci trebuie ajutat.

Multi din cei care veti citi aceste randuri..aveti un drum deja format in viata. Multi inca va ganditi ce veti face. Continuitate exista peste tot. In orice domeniu. Ne dorim sa avem succes, ne dorim cariera, ne dorim sa intalnim persoana langa care sa stam toata viata, ne dorim lux, ne dorim prieteni, ne dorim sanatate. Toate acestea se fac doar daca traiesti. Doar daca ai viata. Viata exista peste tot..de la cea mai mica vietate pana la cele mai falnice animale.

Sa vorbim putin despre un subiect care te furnica la prima vedere. Poate frica de moarte nu reprezinta frica ca esti sub pamant sau ca nu stii ce se va intampla dupa ce mori. Poate frica de moarte reprezinta de fapt frica de incapacitate de a termina lucrurile incepute. Deseori auzim pe cei batrani din jurul nostru ca sunt resemnati cu moartea. De ce? Poate fi incheierea tuturor “proiectelor de viata” un gand ca poti pleca linistit? Sau poate nu au trait viata la “puterea totala a motoarelor”. Toti au dreptul la viata..toti au dreptul la o privire senina si un fapt ce ii ajuta sa ridice ochii spre cer..sa priveasca si cerul senin nu doar norii din viata lor..sa uite pentru o clipa ca au probleme..

Viata trebuie pretuita..Orice ar fi..nu incetati sa traiti..

6 comentarii:

Pretuindu-ti singur viata, va fi pretuita si de cei din jur. Iubindu-ti viata, altii o vor iubi la randul lor. Apel la optimism...e ceea ce se desprinde din randurile scrise de tine. Da, avem nevoie de optimism...sper sa stim cu totii sa il punem in practica chiar si atunci cand totul pare negru in jurul nostru. Va fi mai bine. Randurile despre moarte m-au infricosat putin. E devreme acum sa vorbim de lucruri neterminate. Lucruri se schimba pe parcursul vietii si situatii se pot inversa oricand. Asa e, viata trebuie pretuita. Doar asa putem sa ne bucuram de tot ce ne poate oferi.
Imi place mult post-ul asta, cred ca cel mai mult din toate de pana acum. Felicitari :)

eu as crede ca e incheierea tuturor proiectelor de viata cea care ne face sa fim mai linistiti cu privire la moarte, in privinta asta intelepciunea 'vechilor' in a le alege este recomandabila:)

Livia Romanista spunea... 31 ianuarie 2010 la 22:21  

viatza e roooz, si roz este lumea toata. buzele mele au gust de inghetata:) despre orice ai scrie, eu tot la fel vad lucrurile, cel putin azi. maine probabil o sa-ti zic ca mi-s amarata moarta. dar azi mi-s rooz;;) revin maine cu un comentariu serios,promit!

frumos prezentat...felicitarile mele caisa!

Frumos zis bro :) toti stim ca viata e o insiruire de decizi si evenimente ...bune rele cum o fi..fiecare stim..cum ai zis si tu... viata trebuie pretuita ( tin sa spun ca nu sunt pro suicid ...mare pacat... sa nuti traiesti viata chiar daca Dumnezeu ne pune la incercare testandune credinta...)
Bafta ...continua sa postezi ca postezi bine :)

Eu consider ca vorba "Norocul ti-l faci cu mana ta" se cam adevereste, pentru ca daca stim ce vrem de la viata, stim sa ne atingem scoprile din ce in ce mai inalte fara a-i rani sau deranja pe cei din jur...norocul este de partea noastra...mai intai sa oferim tot ce e mai bun din noi....ca sa putem "primi noroc", adica, sa ni se intoarca binele inapoi...La cat mai multe postari bro:*

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Nu ezita

Despre mine

Fotografia mea
Asa cum imi place sa spun mereu..
un simplu om, un om dornic de viata si de plimbari, un om caruia ii place sa cunoasca alti oameni, un om ..printre oameni.

Bine ați venit! Welcome! Bienvenue!