Blog pentru viata! Viata plina de idei!

Stiinta de a ramane tu însuti în împrejurari care te depasesc se învata!

Iubirea..sentimentele sincere si pure pentru o persoana de sex opus. Asa ar defini poate unii iubirea. Dragostea in formele ei se invata cu siguranta intr-un mod non-formal. Prin limbajul trupului, prin gesturi si priviri, prin impreunarea degetelor cand o tii de mana pe acea persoana atat de draga..prin gustul buzelor cand o saruti, prin fiorii care iti macina trupul si te face sa tremuri aparent fara motiv.

Oare fluturii din stomac si golurile de aer de unde vin? Ar trebui sa vorbim despre dragoste ca fiind ceva abstract? O fi dragostea un fenomen? S-a transformat in moda? Daca toti traim in aceste momente doar o urma a romantismului si nu-l mai avem pe al nostru propriu? Fuga de singuratate ne face sa cautam relatii? De ce simti ca iubesti? Cine a inventat iubirea?..Sa incercam sa raspundem la aceste intrebari..sunt multe..si probabil de zeci de ori mai multe raspunsuri..pe care voit sau nu..nu le intelegem..ne facem ca putem trece peste sentimente..radem..dar nu cu rasul nostru..Dragostea nu poate fi ceva abstract..orice dar nu dragostea..implica mult prea multe. Moda...moda nu poate cuprinde dragostea..fiecare iubeste cum ii place si cum stie..sentimentul de iubire nu poate fi impus de nimeni. Iubesti sau nu. Acum sau niciodata. Da..din pacate..fuga de singuratate poate fi un motiv de a te refugia in bratele cuiva..si de a incerca sa uiti pe cineva..poate fi deasemenea un fapt ce te determina sa cauti sentimente de la alta persoana..si sa crezi ca un idiot ca poate iubi pentru doi..sau ca.."important e sa ma iubeasca". Nu! Nu e doar asta important. Important e sa fie iubire de ambele parti. Iubirea neimpartasita nu e iubire. E un sentiment care se va transforma in chin candva. E un sentiment dureros..cu care nimeni nu se poate obisnui.

Parerea mea este ca omul nu iubeste cu inima. Ci cu sufletul. Inima este probabil centrul de greutate al sufletului. Dumnezeu a pus-o cu un scop in mijlocul trupului. Inima este un "tap ispasitor" invocat de toti. "iti daruiesc inima!". Doar oamenii egoisti spun asta. Cand iubesti..iti daruiesti sufletul. Te daruiesti si apartii. Simti ca traiesti pentru celalalt si esti rasplatit. Iubeste fara motiv. Se poate intampla sa nu ti se ofere aceleasi sentimente. Nu dispera..dragostea adevarata exista pentru toata lumea. Nu va fi niciodata criza in dragoste. Pentru ca vine de nicaieri. Din alte suflete. Sufletul este un izvor nesecat de sentimente si de idealizare a unor lucruri deosebite. Nu exista om care sa gandeasca cum trebuie fara sa aiba suflet bun. De fapt sufletul gandeste..sufletul iubeste. Iubirea exista pentru toti si in toate formele. Poti sa ramai fara nimic. Dar iubirea iti va ramane. Sentimentul de dragoste va fi mereu acolo unde il pui. Daca cineva a inventat dragostea..a uitat sa inventeze si antidotul. Si bine a facut! Sa nu-ti para rau cand iubesti si nu mai vrei s-o faci. Daca poti sa iubesti esti om..orice om iubeste pe cineva, candva, cu adevarat.

Iubirea e o stare de bine ar spune unii. Da este! Starile de bine le ai si cand faci ceva si-ti iese. Si totusi nu se compara. Iubirea este incredere, respect, comunicare si placere. Ordine aleatoare. De fapt, ar  putea spune cineva..nu exista iubire. Ci toate aceste lucruri la un loc. Spuse intr-un cuvant. Suna prea complicat sa spui: "te respect", "te plac", "am incredere in tine", "imi place sa vorbesc cu tine", spuse una dupa alta. Daca atunci cand le spui uiti una din ele? Daca o conduci la autobuz in statie si trebuie sa i le spui pe toate? Le numeri pe degete si vezi care le-ai rostit si care nu? E absurd. Plus ca persoana de langa tine ar putea sa-ti reproseze. "Si pe parintii tai ii respecti..si pe colegul tau de facultate il placi..In prietenii tai ai incredere..si cu toti cei pe care ii cunosti iti place sa vorbesti cu ei. Care e diferenta intre mine si ei? Eu trebuie sa fiu o persoana speciala in viata ta!" Asa poate s-a nascut cuvantul "iubire". Ajungem la concluzia ca un om inteligent sau care a primit aceste reprosuri a inventat acest cuvant. Nu si sentimentul in sine. Acesta face parte din noi. Ne nastem cu el..murim cu el. unde? Ati ghicit. In suflet!. Il avem dintotdeauna. Diferenta e felul cum il cultivam si mai ales, spun cunoscatorii..cu cine :)

Este iubirea complexa? Este complicata? Nu.
Iubirea este simpla. Mai simplu decat sa mananci. Dragostea se respira. O ai in vene. E ceva ce misuna in tine cu o viteza incomensurabila. Dragostea se muleaza pe trupul tau. Dar prin interior. Dragostea te poate ridica pana la cel mai inalt cer..si te poate cobori sub cel mai negru pamant. Fara dragoste te simti purtat prin neant. Cum poti complica o dragoste? O Doamne..cate moduri exista..poti incepe daca vrei prin a despica firul in patru. Si continua mintind. Pe acea persoana de langa tine si apoi pe tine. Poti termina prin gelozie. Regula de baza in dragoste ramane totusi: nu vorbi fara dovezi! Te compromite! Nu spune ca iubesti daca nu simti. Nu reprosa ca ai fost inselat daca nu ai vazut cu ochii tai. Mananca iubirea si te va manca si ea pe tine. Daruieste-te! Nu cauta iubirea, ci las-o sa vina singura..dar ai grija sa fii acasa.

Daca ai ajuns pana la acest paragraf si nu ai sarit direct..ori iubesti cu adevarat si ai citit aceste randuri cu capul sprijinit in maini..ori nu stii nimic despre dragoste si ai vrut sa afli..dragul meu prieten..daca te afli in al doilea caz..nu aici este raspunsul. Ci in sufletul tau!

12 comentarii:

Da, iubesc viata, familia,prietenii si dusmanii (dusmani atunci cand ma lasa in pace :)) ) natura(uneori in vine sa o bat :)) ),animalele(nu toate ca nu am atata iubire in mine pentru enshpe mii de specii:)) ) dar mai presus de toate iubesc Pe Dumnezeu si sper ca si El ma iubeste pe mine defapt stiu sigur ca Ma iubeste deoarece Mi-a dat o familie frumosa si o multime de prieteni care sa ma ajute sa trec mai usor peste toate bucuriile si tristetele oferite de aceasta viata trecatoare.
Si pe cine mai iubesc...aaaa PE TOATA LUMEA :D

La iubire nu poti spunde decit DA.Da ,iubesc,deci exist!Dar ce te faci cind te trezesti intr o cenusie dimineata si realizezi ca nu mai ai ce iubi?;ca obiectul adoratiei tale s-a stins ca un
un foc de lemne ude?;eh fratilor...iubesti in continuare senzatia ,acea reactie in lant plecata de la un sarut sau o atingere,reactia demna de un reactor nuclear,demna de degetul mic al lui Copernic(doar ca la tine Pamintul se invirte mult mai repede si degetu-ti e axa).Unii zic(si eu printre ei)It's chemistry!...Pai chiar este!Mereu doua substante,el si ea,mereu un catalizator si multa eliberare de energie,masiva...Cine-i vinovatul?Eh bine,the brain....MASTER BRAIN!Aici e "saminta " raului"!O sa ma apostrofati si o sa spuneti ca iubim cu inima.Poate...Dar eu zic ca e o biata sluga care face ce-i spune stapinul!Bate tare,se precipita,tresare,doare chiar,de dor,de tradare,de dezamagire,de despartire...Iubim cu mintea si tradam cu simturile.Prea multa militarie insa strica fasonul. Nu trebuie categorisit,judecat,iscodit,banuit,obiectul adoratiei tale.Devii pamintean;risti sa te trezesti ,sa vezi ca el sau ea nu iti mai completeza puzzle-ul.Stiti cu spune Marin Preda:"Cita luciditate,atita suferinta..."Nimic mai adevarat!Deci dragilor IUBITI!

Dragostea este ca parfumul unei flori; nu creeaza o relatie; nu-ti cere sa fii într-un mod anume, sa te porti intr-un fel anume, sa acţionezi intr-un mod anume nu impune nimic. Pur si simplu impartaseste si impartasind nu-ti dori nici o rasplata insasi imparţirea e o rasplata.
Iubesc familia , pe buni meu (bunica asa o alint eu), pe Dumnezeu fara El nu putem face nimic in lumea asta si prietenii mei de suflet .
Toti ne dorim sa fim fericiti sau mai bine zis persoana pe care o iubim sa o putem face fericita ……. sa ne trezim in zori diminetii si sa ne intrebam azi ce facem ? ….. sa ne luam de mana si sa plecam …unde? nu stiu … atata timp cat suntem impreuna si invatam ce este iubirea de la un simplu ‘’multumesc’’ pana la un ‘’te iubesc ‘’spus din inima. Si sa nu uitam ,, Dragostea e ca un zambet. Niciodata n-are valoarea daca nu o daruiesti

Mdaaaa, desi vorba in sat e ca iubirea e un sentiment profund, acaparator si toate adjectivele din aceasta gama, ce observam noi la o prima ocheada? respectul pe care il inspira?...NU, increderea in sine?...NU, personalitatea impresionanta?...ha ha, NU. Desi o sa sune foarte prozaic si insensibil- FIZICUL, ori acesta fiind primul criteriu eliminatoriu, nu ai de unde sa stii daca intr-o zi ai trecut pe langa iubirea vietii tale, pentru ca in acel moment tie ti-ar fi parut ca ea/el nu e de nasul tau.

Băi... inteligenților!:))))

Esti genial bro! :* :X :* Felicitarile mele inca o data!

Cand am ajuns la sfarsitul post-ului am realizat ca aveam capul sprijinit in maini...

...si amintiri in suflet.

Cea ce ai scris tu in aceste nenumarate randuri cu atata naturalete si atata frumusete nu este decat altceva ce-a ce numesc eu pasiunea si priceperea in a scrie in cateva randuri (sau mai multe,depinde de fiecare) pe o foaie de hartie sau pe un blog cum e cazul aici cea ce ai in suflet cea ce crezi tu despre iubire si ce inseamna ea pentru tine si te felicit ca ai avut curajul sa spui cu "glas raspicat" asta, nu ca acesti anonimi care le e rusine parca sa spuna:"DA, eu Popescu cred asta despre iubire...sau NU,eu Popescu nu cred in iubire".
De asta man te felicit inca o data pentru acest blog care sper sal actualizazi cat mai des posibil ca sa te cunoastem mult mai bine decat te cunoasteam pana acuma si de ce nu ca sa te cunoasca toata lumea asa cum esti tu cu adevarat si nu cum presupun ei ca esti.
Bafta bro si ai grija de tine si daca nu ai tu grija de tine am eu grija de tine ca doar de aia suntem cei mai buni prieteni.HUG

" Si daca dragoste nu e nimic nu e! Nici soare nu-i, nici viata nu-i!" Sa pastram iubirea la nivelul la care ne spui tu: sentiment pur, simplu, din suflet. Sa nu transformam iubirea in ceva comercial, repetitiv si mai ales iluzoriu. Sa nu uitam sa iubim cu adevarat. Imi place, ai scris frumos din suflet.

"""nu vorbi fara dovezi! Te compromite! Nu spune ca iubesti daca nu simti. Nu reprosa ca ai fost inselat daca nu ai vazut cu ochii tai. "" cat de adevarate sunt vorbele astea..pacat ca nu multi le iau in considerare si se lasa influentati de altii..dar cine se lasa influentat inseamna ca nu iubea cu adevarat acea persoana si nu avea incredere in ea mai presus de orice si oricine...iubirea vine din suflet...iar acnd iubesti iubesti cu toata fiinta ta...e cel mai frumos sentiment si nu multi cunosc iubirea adevarata...dar se zice ca oricine are sufletul lui pereche si mai devreme sau mai tarziu il va gasi...chiar dak poate a trecut pe langa ea/el va reveni sigur

superb razvane..superb..se vede ca scrii din inima..bravo. ce frumos e sa iubesti..:X

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Nu ezita

Despre mine

Fotografia mea
Asa cum imi place sa spun mereu..
un simplu om, un om dornic de viata si de plimbari, un om caruia ii place sa cunoasca alti oameni, un om ..printre oameni.

Bine ați venit! Welcome! Bienvenue!