Blog pentru viata! Viata plina de idei!

Stiinta de a ramane tu însuti în împrejurari care te depasesc se învata!

Toamna..perioada tranzitiei dintre caldura si frig..
Toamna..agitata pe toate partile..muraturi, mers la scoala, facultate, concedii finalizate..
Toamna cea plina de frunze trecute..
Toamna..printesa ce te pune cu coatele pe marginea butoiului de melancolie..te face sa-ti rememorezi toate momentele de peste an..tot ce ai facut vara..tot ce ai simtit din iarna si pana acum..pe unde ai mers si cum te-a facut sa fii tu..
Ce este toamna?..
Toamna este o domnisoara ce iti pune o haina mai groasa pe tine..acoperindu-te cu dragoste de ploile ei..si de vanturile puternice ce se isca printre copacii ingalbeniti..Inchideti ochii si veti simti vuietul frunzelor ce se alina printre ramuri..priviti pe geam..acesta este anotimpul in care voi va reincepeti activitatea in an..orice ati face si oriunde ati fi..
Daca sunteti departe de casa..inchideti ochii si mai stransi..lacrimile sa va potoleasca dorul de pamantul natal..poate acolo unde sunteti..nu simtiti vantul rece si castanele ce iti pica la picioare...poate acolo unde sunteti viata decurge altfel..si toamna este departe..dar stiu..asa cum stiti si voi ca in sufletul vostru exista toamna..daca nu cea reala..cu siguranta cea creata de dorinta de a fi aici..intre cei ce ti-au dat viata..nu plangeti ci bucurati-va ca puteti citi aceste randuri in limba natala..(acest paragraf il dedic in special cititorilor mei din SUA si intregul tinut din batrana Europa..)
Pentru voi dragii mei ce sunteti aproape de casa..iesiti la fereastra..si bucurati-va ca puteti sa fiti in ploaie..culegeti roadele toamnei si zambiti cu capul sus cand priviti neantul norilor de pe cer..lacrimile ingerilor ce se pogoara peste trupurile voastre..Nu stati tristi si suparati de vreme..aceasta are frumusetea ei..si cu cat este mai rece afara..cu atat caldura iti inunda sufletele mai tare. Ia in brate persoana iubita si adormiti pana dimineata..toamna va pazeste!
Toamna e frumoasa pentru toate aceste bucurii..

Voua de ce va place toamna?

3 comentarii:

Toamna anotimpul romantismului vesnic...acelasi iuby romantic m-a facut sa ma cuprinda inca o data fiorul cuvintelor adresate direct sufletului :*
Superb, abia astept sa petrecem intreaga toamna impreuna >:D<

..cu gândul la o toamnă infinită în care somnul se transformă în curgere, curgerea în linişte şi liniştea într-o iubire fără de hotar. Toamna cea plină de frunze trecute ne veghează iubirea şi somnul, curgerea şi visul neîntrerupt. "Niciodată toamna nu fu mai frumoasa..."

Mie imi place pentru ca iti da tie subiect de meditatie :))
Cat romantism... sa vezi si sa nu crezi :P

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Nu ezita

Despre mine

Fotografia mea
Asa cum imi place sa spun mereu..
un simplu om, un om dornic de viata si de plimbari, un om caruia ii place sa cunoasca alti oameni, un om ..printre oameni.

Bine ați venit! Welcome! Bienvenue!