Blog pentru viata! Viata plina de idei!

Stiinta de a ramane tu însuti în împrejurari care te depasesc se învata!

Voluntariatul...o forma de utilizare a timpului liber, pentru care nu esti rasplatit.. Voluntariatul nu te rasplateste prin bani..voluntariatul este o munca placuta care o faci pentru tine, o forma de a-ti gasi prieteni, de a fi asa cum esti tu intr-un mod natural..

Am crezut pentru o buna perioada de timp..ca voluntariatul este fuga dupa putere, functii, cunostinte, posibilitatea de a-ti maximiza intriga, durerea si barfitul. Voluntariatul este doar prietenie sincera, este ajutor primit de la celalalt de langa tine, voluntariatul este singurul lucru mai frumos care il poti face in timpul liber. Un sport care iti dezvolta mintea si sufletul in acelasi timp.

Am regasit toate acestea langa niste oameni minunati, de care nu as vrea sa ma despart niciodata. Niste oameni care au crezut in mine, in puterea mea de a fi voluntar, in magia unui zambet pierdut, si a unui gand ca viata mea ca voluntar este la apogeu. Daca as avea o echipa cum sunt ei..as putea face proiecte sa schimbam axa pamantului..sa ducem Pamantul spre alte culmi..spre fericire. Daca as avea oameni ca ei langa mine..as putea fi voluntar si la 80 de ani.

Viata ti-o gasesti doar daca ai langa cine fi cum esti tu simplu. Un om simplu. Au fost langa mine cand mi-a fost greu. M-au primit in familia lor, m-au adoptat, m-au invatat sa fiu ca ei, m-au ajutat sa regasesc momentele de suspans cand iti iese un proiect, m-au aplaudat, m-au ridicat in slavi, si as vrea deasemenea sa nu ma lase sa ma entuziasmez prea tare daca e nevoie. Sa mi se reproseze. Si sunt sigur ca se va intampla daca va fi nevoie. Pentru ca acesti oameni sunt sinceri si obiectivi. Pentru ca sunt voluntari adevarati si pentru ca exist pentru ei. Pentru ei nu inseamna bine decat atingerea scopului final. Nu inseamna dorinte ascunse si promovare personala.

De asta am ajuns sa ii iubesc pe toti, sa le multumesc de cate ori am ocazia ca mi-au dat sansa sa fiu aici. Tin minte cu mare bucurie prima sedinta intre ei. Prima mea prezentare, cand m-am ridicat si mi s-a spus sa stau jos. Eram de-ai lor deja. Eram printre ei..si aici voi fi mereu. Daca stiam cand sa renunt la rau pentru bine, daca stiam cand sa fiu eu cu adevarat, scriam aceste ganduri acum un an. Dar nu toate se intampla cand trebuie. Probabil nu as mai fi observat diferenta dintre ei si restul. Va multumesc pentru tot! Cu drag al vostru voluntar complet, Razvan

Impreuna vom reusi!

5 comentarii:

Voluntariatul este ca o a doua familie;;) si merita sa te implici:D
Bafta in continuare si sa fii cel mai bun:D

Foarte frumos scris...fara cuvinte ;)

Nu stiu sincer ce e ala voluntariat..decat atunci cand mai duc gunoiul sau cumpar paine. Ceea ce stiu e ca tu meriti cu adevarat toata dragostea de la prietenii tai. Stii sa fii un prieten bun..stii sa fii admirat. De aia te iubesc eu. De aia esti unul din oamenii care ii apreciez cel mai mult. Cred ca doar oamenii cu inima mare fac lucruri bune pentru restu fara sa primeasca recompense. Dar sunt sigura ca tu deja ai primit recompense..ai iubirea lor. Felicitarile mele Vavi:*

Ai dreptate Razvan: voluntariat inseamna echipa, implicare, o continua invatare, prietenie, proiecte, reusite si nu in ultimul rand entuziasm. Sa aud de cat mai multe realizari in calitate de voluntar!

Man:)) ar fi bine sa te bagi intr-un partid. Inca nu e tarziu, eu zic sa incerci ca nu o sa ai de pierdut. Si acolo se incepe cu voluntariatul.. la inceput. Daca`ti merge bine o sa ajungi senator sau deputat si apoi cu p**a-n sus....o sa te răsfeți cu creme, iar cei ce te-au ales o sa se scalde intr-un ocean de probleme:)))

Trimiteți un comentariu

Ai ceva de spus? Nu ezita

Despre mine

Fotografia mea
Asa cum imi place sa spun mereu..
un simplu om, un om dornic de viata si de plimbari, un om caruia ii place sa cunoasca alti oameni, un om ..printre oameni.

Bine ați venit! Welcome! Bienvenue!